Pravna pomoč

Pravna pomoč obsega ustno ali pisno svetovanje, sestavljanje ugovorov in zahtevkov za varstvo pravic ter neposredno zastopanje pred organi delodajalca, sodišči in drugimi organi v primerih in postopkih, ki izhajajo iz dela in delovnega razmerja. Pravna pomoč je zagotovljena zgolj preko pooblaščenega pravnega svetovalca oziroma odvetnika/odvetnikov FIDES.

Pravno pomoč stopenjsko zagotavlja:

1. osnovna oz. regijska sindikalna enota.
  2. Glavni odbor.

Član se mora za koriščenje pravne pomoči najprej obrniti na osnovno ali regijsko enoto sindikata in pridobiti soglasje sindikalnega zaupnika za koriščenje le-te. Član, ki ni vključen v nobeno osnovno enoti sindikata, se mora za koriščenje pravne pomoči s pisno vlogo obrniti na tajništvo FIDES. (info@sindikatfides.si).

Od vzpostavitve intranetnega potala FIDES, člani koristijo pravno pomoč  (za pisna mnenja)  preko modula: PRAVNA POMOČ.

Osebno svetovanje pri pravnem svetovalcu FIDES na sedežu FIDES, Dunajska 162, 1000 Ljubljana je možno po predhodni najavi v tajništvu FIDES na Tel.: +386 (0)1 43 25 028, +386 (0)1 43 01 914 ali na info@sindikatfides.si, kjer Vam bomo rezervirali prvi razpoložljiv termin.

06/11/2020

Koordinacija zdravniških organizacij, Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije in Zdravstveni svet vabijo vse zdravnike in medicinske sestre, ki trenutno še niso aktivno vključeni v delo v...

14/10/2020

V sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije FIDES smo zgroženi nad izjavami poslanca Levice, Mihe Kordiša.

Izjava, s katero je del zdravnikov označil za mazače, je zgolj ena v seriji...