22.11.2022| Po mesecu dni pogajanja ostajajo na mrtvi točki. V kolikor do dogovora ne pride, zdravništvo pričakuje zaostrovanje sindikalnih aktivnosti.

Glavni stavkovni odbor  FIDES se je na današnji seji seznanil s potekom pogajanj in rezultati ankete, izvedene med članstvom v zadnjih dneh.

Po oceni FIDES-ove pogajalske skupine so pogajanja na mrtvi točki, saj je vladna ponudba praktično nespremenjena že zadnji mesec dni, vladna stran pa do sedaj še ni podala resnih približevalnih predlogov v smeri iskanja rešitev za nemoten delovni proces znotraj zdravstvenih timov v javnem zdravstvenem sistemu.

FIDES-ova pogajalska skupina je na današnji pogajalski seji predstavila približevalni predlog, ki je konstruktiven in po naši oceni pomeni velik korak k hitri in učinkoviti rešitvi ključnih vprašanj, ki so v tem trenutku odprta in so predmet pogajanj.

Glede na to, da gre za reševanje akutnih težav v javnem zdravstvenem sistemu, ki naj bi bil prioriteta vlade, zdravništvo ocenjuje vladni izgovor o omejenih finančnih sredstvih kot nesprejemljiv.

Rezultati ankete, izvedeni med članstvom, kažejo na veliko nezadovoljstvo zdravništva nad  situacijo, v kateri se trenutno nahajamo. Plačni steber v zdravstvu ostaja pomemben dolgoročen cilj, vendar pa je potrebno nemudoma poiskati kratkoročne rešitve za trenutna plačna nesorazmerja, brez ustvarjanja novih anomalij znotraj karierne poti zdravnikov in zobozdravnikov.

Anketa daje tudi jasno sporočilo, da v kolikor do torka 29.11.2022 dogovor ne bo dosežen, članstvo soglasno pričakuje zaostrovanje sindikalnih aktivnosti.

22/11/2022

Po oceni FIDES-ove pogajalske skupine so...

19/10/2022

Podpis zavezuje vlado, da bo resno pristopila h korenitim reformam in jih najkasneje do 1. aprila 2023 predstavila bolnikom, zdravnikom in drugim zaposlenim v zdravstvenem sistemu. "Vrsto let smo...