Vlada FIDES sili v zaostrovanje

Vlada zdravnikov ne jemlje resno. Na pogajanja prihajajo osebe brez kakršnih koli mandatov s predlogi, ki so enaki kot so bili prvi dan in s katerimi se predlaga zgolj, da se priključimo stebernim pogajanjem. Kot da ne obstajajo nobeni predhodni sporazumi, katere je vlada kršila in jih še krši. Tako je bilo tudi danes. Zato zdravništvo silijo v skrajne ukrepe, za katere bo moral odgovornost prevzeti predsednik Vlade, Golob, saj bodo posledica vladne ignorance za prebivalstvo resne.

Za jutri sklicujemo glavni stavkovni odbor, ki mu bomo predlagali zaostritev stavke. Po do sedaj zbranih podatkih je umike soglasij podpisala že več kot polovica zdravnikov, ki sicer dela veliko več kot predpisuje evropska direktiva o delovnem času in s tem omogoča delovanje osiromašenega javnega zdravstvenega sistema.

Zdravnice in zdravniki bomo na novo pridobljeni prosti čas namenili družinam. Vlada pa naj ta čas nameni za razmislek o prioritetah.

21/02/2024

V časopisu Primorske novice je bil 19. februarja 2024 objavljen članek z naslovom “Preveriti reprezentativnost Fidesa in ga ukiniti”.

V FIDES-U zaradi zagotavljanja objektivne in...

21/02/2024

Stavke navadno razsuvajo kapitalisti in zastopniki privilegijev dobro situiranih manjšin, ne ljudstvo, ugotavlja članica predsedstva SD, Sonja Lokar v svojem nesramnem komentarju o zdravnikih, z...