V FIDES-u osupli nad nerazumljivo držo sindikalnih voditeljev, ki pravno državo branijo tako, da so se obrnili proti delavcem

Vlagatelji zahteve za presojo ustavnosti  48. člena Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (Ur. list RS, št. 206/2021)  so  sindikalisti kot državljani, ki ne izpodbijajo same vsebine zakona, temveč kršitev pravice do referenduma.

V FIDES-u smo osupli nad nerazumljivo držo sindikalnih voditeljev, ki so se odločili pravno državo braniti prav s tem, da so se obrnili proti delavcem.  Gre za nevzdržen konflikt interesov.  Sindikalni funkcionarji ne samo zlorabljajo svojo funkcijo v politične namene, temveč gredo pri tem tako daleč,  da se obrnejo celo proti tistim, ki jih zastopajo. Danes so vložili zahtevo proti interesom članov FIDES-a. Samo en korak je še potreben, da se bodo dopoldne pogajali za svoje člane,  popoldne pa kot "zaskrbljeni državljani" izpodbijali akte, za katere so se dopoldne pogajali.

Poleg tega po mnenju FIDESa napadajo napačen zakon. Plač raziskovalcev, znanstvenikov in drugih ni omejil napadeni interventni zakon, temveč jih omejuje Zakon o sistemu plač v javnem sektorju, ki pa ga goreče zagovarjajo.

19/04/2022

Odziv na članek, 24.ur.com, 18.04.2022: "Absurdi plačnega sistema: 26.000 zaposlenih pod minimalno plačo, rekorder lani z 200 tisočaki"

Verjamemo, da je v predvolilnem času...

11/04/2022