Soglasna podpora stavki na zboru zdravnikov v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana

V četrtek, 27. oktobra, je v nabito polni predavalnici v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani potekal zbor zdravnikov in zobozdravnikov, na katerem so razpravljali o napovedani zdravniški stavki, ki se bo začela v torek, 8. novembra 2016 ob 7. uri.

Predsednik sindikata Fides dr. Konrad Kuštrin je skupaj z vodstvom sindikata predstavil informacijo o poteku pogajanja z vlado, stavkovne zahteve, stavkovna pravila ter način organizacije zdravstvenih storitev v času stavke.

Zbrani zdravniki so izrazili soglasno podporo stavki in podprli prizadevanja za boljši zdravstveni sistem, sodobne delovne normative in pošteno plačilo. Soglasno so tudi podprli morebitno zaostritev stavke, če bo to potrebno. Obenem so poudarili, da ostaja zdravje bolnikov na prvem mestu in da bo v času splošne stavke zanj ustrezno ter strokovno poskrbljeno. 

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

23/09/2022

Opozarjamo na neusklajenost navedb ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik s pojasnili drugih pogajalskih partnerjev.

Ministrica za javno upravo je v Odmevih 21.09.2022 navedla, ...

22/09/2022

 

19. oktober ni dan upora proti eni vladi ali enemu ministru. Je zadnje in najbolj kritično opozorilo ob očitnih znakih dokončnega razpada javnega zdravstva.

...