Soglasna podpora stavki na zboru zdravnikov v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana

V četrtek, 27. oktobra, je v nabito polni predavalnici v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani potekal zbor zdravnikov in zobozdravnikov, na katerem so razpravljali o napovedani zdravniški stavki, ki se bo začela v torek, 8. novembra 2016 ob 7. uri.

Predsednik sindikata Fides dr. Konrad Kuštrin je skupaj z vodstvom sindikata predstavil informacijo o poteku pogajanja z vlado, stavkovne zahteve, stavkovna pravila ter način organizacije zdravstvenih storitev v času stavke.

Zbrani zdravniki so izrazili soglasno podporo stavki in podprli prizadevanja za boljši zdravstveni sistem, sodobne delovne normative in pošteno plačilo. Soglasno so tudi podprli morebitno zaostritev stavke, če bo to potrebno. Obenem so poudarili, da ostaja zdravje bolnikov na prvem mestu in da bo v času splošne stavke zanj ustrezno ter strokovno poskrbljeno.