20.oktober 2017 - Akcijski dan evropskih zdravnikov (Action day)

Evropska federacija zdravniških sindikatov (FEMS, www.fems.net) je 20. oktober 2017 razglasila za akcijski dan evropskih zdravnikov (Action Day) s sloganom »LET'S DEFEND EVERYBODY'S HEALTH«. Slovenska verzija plakata je objavljena s sloganom: »ZAVARUJMO ZDRAVJE VSEH«.

Zdravniki v vseh državah, članicah FEMS-a si prizadevamo, da bi bilo zdravje dostopno vsem, pri čemer opozarjamo, da mora vsak od nas najprej poskrbeti, da škodljive vplive na svoje zdravje zmanjša na minimum. Zdravniški sindikati opozarjamo, da se morajo vzpostaviti pogoji za zdravo življenje prebivalstva in za normalno delo zdravnikov.

Akcija bo, razen v Sloveniji, potekala na Portugalskem, Nizozemskem, Hrvaškem, Poljskem, v Španiji, Franciji, Italiji, Belgiji, Avstriji, Romuniji, Bolgariji, na severnem delu Cipra in v evropskem delu Turčije.

Konrad Kuštrin dr.med.

16/04/2019

Ob dogodkih na nivoju primarnega zdravstva, ki so eskalirali z realizacijo odpovedi pogodb o zaposlitvi s strani družinskih zdravnikov v ZD Kranj in napovedjo kolektivnih odpovedi še v drugih...

10/04/2019