Zahteva za objavo popravka - nasprotnih dejstev

V časopisu Primorske novice je bil 19. februarja 2024 objavljen članek z naslovom “Preveriti reprezentativnost Fidesa in ga ukiniti”.

V FIDES-U zaradi zagotavljanja objektivne in vsestranske informiranosti objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.
Povsem nesprejemljivo, nedopustno in protipravno je stališče, ki ga je v članku »Preveriti reprezentativnost Fidesa in ga ukiniti« podal Samo Fakin, ko poziva vlado, da ukine Fides in preveri njegovo reprezentativnost. Pozivanje k ukinitvi sindikata pomeni neposredno hujskanje h kršitvi 73. člena Ustave RS in pozivanje k storitvi kaznivega dejanja Kršitve pravic do sodelovanja pri upravljanju in kršitev sindikalnih pravic po 200. členu KZ-1.

Podobno velja tudi za stališča Marjana Sušlja v istem članku, v katerih se jasno zavzema za onemogočanje izvajanja ustavne pravice do stavke, ki je zagotovljena tudi zdravnikom in katere zdravniki niso v ničemer prekršili, saj ves čas stavke zagotavljajo minimum delovnega procesa.

Stališča Sama Fakina in Marjana Sušlja v navedenem članku predstavljajo navadno hujskaštvo in dejansko pozive k obračunavanju s stavkajočimi, ki so združeni v sindikatu Fides. Takšno ravnanje, očitki in pozivi so povsem zavržni in ne sodijo v okvire demokratičnih družb, temveč v avtoritarne sisteme, na katerih delovanje se očitno oba navedena pri svojih stališčih in predlogih naslanjata, po principu argumenta moči.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

18/04/2024

V sindikatu Fides smo razočarani, da se je uresničila napoved o sprejemu novele Zakona o zdravniški službi. Menimo, da takšno ravnanje predstavlja nevaren precedens, ki ne bo vplival le na...

27/03/2024

Ljubljana, 27. marec 2024 – Sindikat FIDES je v torek, 26. marca, na stoti dan od napovedi zdravniške stavke, organiziral izredno letno konferenco, ki je potekala pod geslom »SOS za javno...