V sindikatu Fides podpiramo javno pismo več kot 1100 slovenskih zdravnic in zdravnikov

V sindikatu Fides podpiramo javno pismo, ki nam ga je poslalo ga je podpisalo več kot 1100 slovenskih zdravnic in zdravnikov in se z zapisanim strinjamo. Menimo, da poteka še zadnji klic v sili za rešitev slovenskega javnega zdravstva, predvolilne obljube trenutne koalicije o izboljšanju zdravstvenega sistema pa so – pričakovano – ostale neizpolnjene, razmere pa so se močno poslabšale. Kot poudarjamo že zadnje pol leta, se zdravnice in zdravniki soočamo z neurejenimi delovnimi pogoji, kar vodi v izgorelost in množične odhode v tujino ali v zasebni sektor.

Vlada aktivno ustvarja negativno javno mnenje proti nam, kar krha zaupanje bolnikov in ogroža uspešnost zdravljenja. Pismo je tako združilo vse zdravnice in zdravnike in dokazalo, da smo si v zdravništvu enotni. Žal smo se v sindikatu do zdaj soočili z neizpolnjenimi obljubami in zavajanji, kar je privedlo do najdaljše zdravniške stavke v zgodovini Slovenije. Delovni pogoji so mnoge naše kolege prisilili, da poiščejo priložnosti izven javnih zdravstvenih zavodov, kjer najdejo boljše plačilo in ravnovesje med delom in zasebnim življenjem.

 

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

18/07/2024

V sindikatu Fides podpiramo javno pismo, ki ga je podpisalo in tudi nam poslalo več kot 100 slovenskih zobozdravnic in zobozdravnikov. Pred očmi nam razpada celoten javno zdravstveni sistem in...