V FIDES-u ostro obsojamo izrečene neresnične in omalovažujoče izjave glede poslanstva zdravniškega poklica

Po nedavni izjavi dddr. Andreja Pleterskega, da »V Sloveniji vlada klima črnih, ilegalnih in protizakonitih evtanazij…« in prof.dr.  Dušana Kebra, da bolnike zdravnice in zdravniki namerno “peljejo v smrt” s svojim ravnanjem, prejemamo na FIDES številne odzive prizadetih zdravnic in zdravnikov. Še posebej pa tistih, ki delajo v najtežjih pogojih dela z intenzivno bolnimi pacienti. Tu ne gre več za klasične ponavljajoče diskreditacije zdravnikov, temveč za kompletno negiranje poslanstva zdravniškega poklica in dodatno rušenje odnosa bolnik-zdravnik.

Sprašujemo se v kakšni družbi živimo? Taki, ki res tolerira, da se poleg splošno znanih napadov na zdravnike in zdravniške organizacije, za doseganje cilja, omalovažuje tudi že samo poslanstvo zdravniškega poklica?

Tema evtanazija je težka in kompleksna, ki bi morala biti obravnavana strokovno in multidisciplinarno ter hkrati empatično in razumevajoče do vseh, ki so ali še bodo v tako hudi življenjski situaciji.

Take hujskaške in neresnične obtožbe zato javno obsojamo, ker nam to narekujeta naša vest in spoštovanje do poslanstva zdravniškega poklica, ki ga zdravnice in zdravniki v vse težjih razmerah v javnem zdravstvenem sistemu požrtvovalno namenjajo zdravljenju bolnih in poškodovanih.

Posamezniki, ki širijo take hude neresnične obtožbe bi morali za to odgovarjati in se javno opravičiti.

21/02/2024

V časopisu Primorske novice je bil 19. februarja 2024 objavljen članek z naslovom “Preveriti reprezentativnost Fidesa in ga ukiniti”.

V FIDES-U zaradi zagotavljanja objektivne in...

21/02/2024

Stavke navadno razsuvajo kapitalisti in zastopniki privilegijev dobro situiranih manjšin, ne ljudstvo, ugotavlja članica predsedstva SD, Sonja Lokar v svojem nesramnem komentarju o zdravnikih, z...