Sporočilo za javnost | Odziv na današnjo odločitev vlade

10 dni je minilo od parafiranja sporazuma o zamrznitvi stavkovnih aktivnosti. V tem času smo zaradi nepotrebnega političnega obračunavanja, s katerim je del politike netil konflikt med zdravniki in bolniki, strašil s privatizacijo, spodbujal medgeneracijski spor med zdravniki ter spor med sindikati javnega sektorja, izgubljali dragocen čas.

Zadovoljni smo, da je vlada končno naredila korak v pravo smer in podprla sporazum, ki bo sprožilec nujno potrebnih sprememb za boljši zdravstveni sistem, na kar smo zdravniške organizacije brez posluha politike opozarjale vrsto let. V začetku leta 2014 smo tako javno predstavili predlog reforme slovenskega zdravstvenega sistema, a odziva tedanjega resornega ministra ni bilo. Pred nami je torej še veliko dela, zato pričakujemo, da bomo za realizacijo zavez iz sporazuma že naslednji teden sedli z vlado za pogajalsko mizo.