Sporočilo za javnost | Odziv na današnjo odločitev vlade

10 dni je minilo od parafiranja sporazuma o zamrznitvi stavkovnih aktivnosti. V tem času smo zaradi nepotrebnega političnega obračunavanja, s katerim je del politike netil konflikt med zdravniki in bolniki, strašil s privatizacijo, spodbujal medgeneracijski spor med zdravniki ter spor med sindikati javnega sektorja, izgubljali dragocen čas.

Zadovoljni smo, da je vlada končno naredila korak v pravo smer in podprla sporazum, ki bo sprožilec nujno potrebnih sprememb za boljši zdravstveni sistem, na kar smo zdravniške organizacije brez posluha politike opozarjale vrsto let. V začetku leta 2014 smo tako javno predstavili predlog reforme slovenskega zdravstvenega sistema, a odziva tedanjega resornega ministra ni bilo. Pred nami je torej še veliko dela, zato pričakujemo, da bomo za realizacijo zavez iz sporazuma že naslednji teden sedli z vlado za pogajalsko mizo.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

23/09/2022

Opozarjamo na neusklajenost navedb ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik s pojasnili drugih pogajalskih partnerjev.

Ministrica za javno upravo je v Odmevih 21.09.2022 navedla, ...

22/09/2022

 

19. oktober ni dan upora proti eni vladi ali enemu ministru. Je zadnje in najbolj kritično opozorilo ob očitnih znakih dokončnega razpada javnega zdravstva.

...