SPOROČILO ZA JAVNOST | Od organov pregona zahtevamo, da prednostno raziščejo koruptivne prakse prikazane v oddaji Tarča

Objavljene ugotovitve o sistemski korupciji pri nabavi medicinskih pripomočkov v oddaji Tarča so nas presunile. Presenečeni smo in obžalujemo, da so šele novinarji raziskali in odkrili nekaj, česar država s pristojnimi organi očitno ni sposobna. Skupaj z vodstvi zdravstvenih zavodov se je izkazala za popolnoma nesposobno in neučinkovito v boju proti korupciji.

Madež koruptivnih praks je padel na celotno zdravstvo, kar je nesprejemljivo. V sindikatu Fides si vse od ustanovitve prizadevamo za boljši zdravstveni sistem in za več časa, ki bi ga zdravnik imel za bolnika. Zato tudi stavkamo od 8. novembra. S takim bremenom, kot ga je razkrila včerajšnja oddaja Tarča, zdravstveni sistem ne more delovati.

Zdravniki in vsi zdravstveni delavci ne moremo in ne želimo biti več dežurni krivci za vse družbene težave. Ne želimo biti več predpražnik, v katerega si javnost že dvajset let briše čevlje, na koncu pa pride do nasilnih in tragičnih dogodkov kot je bil tisti, ki se je zgodil 22. avgusta v Splošni bolnišnici Izola.

Od vlade, ministrice za zdravje, predvsem pa od organov pregona zato zahtevamo in terjamo, da prednostno raziščejo prikazane koruptivne prakse.

V sindikatu Fides čestitamo vsem ustvarjalcem in novinarjem oddaje Tarča.

 

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

23/09/2022

Opozarjamo na neusklajenost navedb ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik s pojasnili drugih pogajalskih partnerjev.

Ministrica za javno upravo je v Odmevih 21.09.2022 navedla, ...

22/09/2022

 

19. oktober ni dan upora proti eni vladi ali enemu ministru. Je zadnje in najbolj kritično opozorilo ob očitnih znakih dokončnega razpada javnega zdravstva.

...