Sklepi XXIX. Letne konference FIDES z dne 14.03.2023

1. Zahtevamo realizacijo podpisanih sporazumov o začasni prekinitvi stavkovnih aktivnosti z dne 19.10.2022 in z dne 10.01.2023 o oblikovanju ločenega plačnega stebra v zdravstvu, oz. ločeno urejanje specifik povezanih z delom, odgovornostjo in plačilom zdravnikov v okviru ločenega plačnega stebra za zdravnike do 01.04.2023 in z vložitvijo predloga sprememb zakonodaje v zakonodajni postopek do 30.06.2023.

2. Glavnemu odboru se naloži, da spremlja realizacijo sklepa konference in da v primeru kršitve zavez Vlade iz sporazumov skladno z določilom 4. točke 2. člena sporazuma z dne 19.10.2022 nadaljuje stavko.

3. Vzporedno s tem letna konferenca pooblašča Glavni odbor, da z namenom doseganja ciljev, ki izhajajo iz obeh podpisanih sporazumov, ki so podprti s 4000 podpisi peticije kot plebiscitarno izražene zahteve zdravnikov in zobozdravnikov, uporabi tudi druga razpoložljiva sindikalna in pravna sredstva.

Predsednica delovnega predsedstva,

Mateja Grat, dr .med., spec.

21/02/2024

V časopisu Primorske novice je bil 19. februarja 2024 objavljen članek z naslovom “Preveriti reprezentativnost Fidesa in ga ukiniti”.

V FIDES-U zaradi zagotavljanja objektivne in...

21/02/2024

Stavke navadno razsuvajo kapitalisti in zastopniki privilegijev dobro situiranih manjšin, ne ljudstvo, ugotavlja članica predsedstva SD, Sonja Lokar v svojem nesramnem komentarju o zdravnikih, z...