Prilog k sporazumu o začasni zamrznitvi stavkovnih aktivnosti ni

Podpredsednik vlade dr. Mira Cerarja in minister za zunanje zadeve ter predsednik politične stranke DeSUS Karl Erjavec je v oddaji Odmevi, dne 25. novembra, dejal, da sporazum o začasni prekinitvi stavkovnih aktivnosti, ki sta ga v torek, 22. novembra, parafirala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik FIDES dr. Konrad Kuštrin, vsebuje priloge. To ne drži.

Nezaslišano je, da politik, ki je na položaju zunanjega ministra, posreduje javnosti tako neresnična dejstva. Časi tajnih uradnih listov so namreč minili. Občutek imamo, da se znotrajkoalicijska trenja in nesoglasja lomijo na sporazumu, ki vsebuje nastavke za prepotrebno zdravstveno reformo. Očitno gre prvaku DeSUS, ki so ga sicer polna usta socialne države ter zavzemanja za javno zdravstvo in socialni dialog, le za nabiranje cenenih političnih točk na račun bolnikov in vse bolj nedostopnega zdravstvenega sistema. Dovolj je kazanja mišic, čas je, da se politika zresni.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

23/09/2022

Opozarjamo na neusklajenost navedb ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik s pojasnili drugih pogajalskih partnerjev.

Ministrica za javno upravo je v Odmevih 21.09.2022 navedla, ...

22/09/2022

 

19. oktober ni dan upora proti eni vladi ali enemu ministru. Je zadnje in najbolj kritično opozorilo ob očitnih znakih dokončnega razpada javnega zdravstva.

...