Pričakujemo, da se bo obdobje neodločnosti predsednika vlade čim prej zaključilo

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil še v torek zvečer prepričan, da "je sporazum po zagotovilih pristojnih služb, ministrstva za finance, ministrstva za zdravje in ministrstva za javno upravo v skladu z vladnimi izhodišči," v sredo popoldne pa je dejal, da dokler sindikati ne bodo zbližali svojih stališč, bo predlagal, da na vladi z odločitvijo o tem počakajo. Z izjavo, ki jo je podal v sredo zvečer za oddajo Odmevi, ko je dejal: "Ker gre za zahtevno besedilo, bomo v četrtek s pomočjo pristojnih ministrstev, strokovnjakov pregledali določila, da bomo ugotovili, kaj točno pomenijo," pa ni osmešil le sebe, temveč izrekel veliko nezaupnico socialnemu dialogu na področju zdravstva, ministrici za zdravje, celotni vladni pogajalski skupini ter nam, kot reprezentativnemu sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov.

Sindikat FIDES je prevzel svoj del odgovornosti in zamrznil stavko. Ravnali smo odgovorno do bolnikov in do naših kolegov, saj smo s sporazumom postavili temelje pomembnim pozitivnim spremembam v zdravstvenem sistemu. Zato pričakujemo in upamo, da se bo obdobje neodločnosti predsednika vlade čim prej zaključilo, ter da bo ravnal evropsko in podprl izpogajan ter parafiran sporazum o začasni prekinitvi stavkovnih aktivnosti.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

23/09/2022

Opozarjamo na neusklajenost navedb ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik s pojasnili drugih pogajalskih partnerjev.

Ministrica za javno upravo je v Odmevih 21.09.2022 navedla, ...

22/09/2022

 

19. oktober ni dan upora proti eni vladi ali enemu ministru. Je zadnje in najbolj kritično opozorilo ob očitnih znakih dokončnega razpada javnega zdravstva.

...