PODPORA FIDES-a, Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Sindikatu policistov Slovenije

Glavni odbor sindikata FIDES izraža podporo Sindikatu policistov Slovenije in njihovemu predsedniku, mag. Kristjanu Mlekušu, v njihovih prizadevanjih za izboljšanje delovno-pravnega položaja zaposlenih v slovenski policiji.

Prepričani smo, da imajo policisti pravico in dolžnost opozarjati na težave, s katerimi se srečujejo, v konkretnem primeru pri varovanje južne meje.

Nedopustno je, da najvišji predstavniki oblasti (minister za notranje zadeve in predsednik Vlade) to delovanje postavljata pod vprašaj.

Prav tako kot policisti, tudi zdravniki čutimo potrebo in dolžnost, opozarjati na težave v zdravstvenem sistemu in kazati na tiste, ki so jih povzročili.

Sindikalni boj je ustavna pravica. Oporekati pravico do tega in sindikalni boj prikazovati kot razlog sistemskih napak pomeni deficit v demokratičnem razmišljanju.

PREDSEDNIK FIDES:

Konrad Kuštrin, l.r.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

06/05/2020

Zdravniške organizacije želimo opozoriti, da epidemija zaradi izjemno majhne prekuženosti prebivalstva z virusom sars-cov-2 še zdaleč ni premagana. To pomeni, da so zaščitni vedenjski vzorci in...

22/04/2020

Odbori evropskih zdravniških združenj FEMS, katerega član je tudi FIDES,  in AEMH so 20. marca 2020 organizirali skupno spletno srečanje. Po prejemu poročil o trenutnih razmerah glede pandemije...