PODPORA FIDES-a, Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, Sindikatu policistov Slovenije

Glavni odbor sindikata FIDES izraža podporo Sindikatu policistov Slovenije in njihovemu predsedniku, mag. Kristjanu Mlekušu, v njihovih prizadevanjih za izboljšanje delovno-pravnega položaja zaposlenih v slovenski policiji.

Prepričani smo, da imajo policisti pravico in dolžnost opozarjati na težave, s katerimi se srečujejo, v konkretnem primeru pri varovanje južne meje.

Nedopustno je, da najvišji predstavniki oblasti (minister za notranje zadeve in predsednik Vlade) to delovanje postavljata pod vprašaj.

Prav tako kot policisti, tudi zdravniki čutimo potrebo in dolžnost, opozarjati na težave v zdravstvenem sistemu in kazati na tiste, ki so jih povzročili.

Sindikalni boj je ustavna pravica. Oporekati pravico do tega in sindikalni boj prikazovati kot razlog sistemskih napak pomeni deficit v demokratičnem razmišljanju.

PREDSEDNIK FIDES:

Konrad Kuštrin, l.r.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

06/02/2020

Glavni odbor FIDES je na 10. redni seji dne 05.02.2020 sklical XXIX. Letno konferenco FIDES, ki bo v četrtek, 26.03.2020 z začetkom ob 10:00 uri.
Konferenca bo potekala v Modri dvorani Domus...

25/07/2019

V FIDES- u, Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, smo že večkrat javno opozorili, da aneksa k Splošnemu dogovoru 2019 (1 in 2) ne bosta rešila težav na primarnem nivoju z vidika...