Odgovor na zapis Sonje Lokar

Stavke navadno razsuvajo kapitalisti in zastopniki privilegijev dobro situiranih manjšin, ne ljudstvo, ugotavlja članica predsedstva SD, Sonja Lokar v svojem nesramnem komentarju o zdravnikih, z naslovom »Kar je preveč, je preveč«, na domači strani njene politične stranke.

Kako prav ima Lokarjeva. Le da to počne prav sama, kot zastopnica privilegijev dobro situiranih manjšin.

Naj se zazre članica predsedstva stranke Socialnih demokratov in deklarirana članica Ženskega lobija predvsem v lastne politične kroge – te privilegirane - ko ocenjuje domnevno lakomnost tretjih. In naj se vpraša o tem, česa vse stranka, ki ji sopredseduje, ni storila in s tem porivala javno zdravstvo v takšno godljo pomanjkanja kadrov, kot jo doživljamo danes.

Sonja Lokar, ste članica stranke, ki ji je od besede socialna v imenu ostala samo prva črka. Še ta črka se, članica predsedstva, utaplja v korupciji z velikim K. Lagodno pozabljate, da ste sopredsedujoča tiste politične stranke, katera je del vlade, ki noče izpolni tistega, kar je pred kratkim svečano podpisala. Če bi izpolnila dogovorjeno, zdravnikom ne bi bilo treba uveljavljati naše z ustavo zagotovljene pravice.

Lagodno vam peša spomin tudi o vsem, česar prejšnje vlade, ki so ji predsedovali predstavniki vaše stranke, tudi niso izpolnile v dobrobit javnega zdravstva.

Pobrskajte še, sopredsednica Lokarjeva, po strankinih predalih in izbrskajte odložene in namerno pozabljene obljube o zdravstvenih reformah t.i. »socialne« stranke.

Z osveženim spominom morda pride tudi več vesti.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

18/04/2024

V sindikatu Fides smo razočarani, da se je uresničila napoved o sprejemu novele Zakona o zdravniški službi. Menimo, da takšno ravnanje predstavlja nevaren precedens, ki ne bo vplival le na...

27/03/2024

Ljubljana, 27. marec 2024 – Sindikat FIDES je v torek, 26. marca, na stoti dan od napovedi zdravniške stavke, organiziral izredno letno konferenco, ki je potekala pod geslom »SOS za javno...