Mladi zdravniki: "Podpiramo aktivnosti Fidesa"

Mladi zdravniki iz vse Slovenije, so v soboto, 26. novembra, na novinarski konferenci podprli aktivnosti sindikata in opozorili, da je stavka legitimen instrument poklicne skupine za izražanje svojega nestrinjanja z delovnimi pogoji in razmerami.

Anita Dobrovolec je poudarila, da je najpomembnejši cilj nedavne stavke zdravnikov dosežen. "Javnost in odgovorne smo opozorili, da trenutni zdravstveni sistem v Sloveniji ni dobro urejen in da ne sledi več zahtevam sodobne medicine," je povedala. "Stavka je razkrila, da sistem brez nadurnega dela, posebej v manjših kolektivih, sploh ni vzdržen. S parafiranim sporazumom med Fidesomin ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc pa so bili končno priznani strokovni normativi za naše delo," je dejala. Obenem je obsodila senzacionalistično poročanje medijev v zadnjih tednih, na "ta vlak pa so se z veseljem priključili tudi številni politiki," je menila.

Predstavniki mladih zdravnikov so predstavili tudi pismi, ki ju objavljamo v nadaljevanju.