Ministrica (ne)namerno v javnost z neresnični podatki ?

Ministrica za javno upravo je v Odmevih 21.09.2022 navedla, da so se dogovorili z ostalimi 44 sindikati, da bodo realizirali tudi dogovore preteklih vlad. Dejala je, da je del teh dogovorov tudi odprava plačnega stropa, s čimer naj bi bila odprta možnost pogajanj s posameznimi poklicnimi skupinami in da smo zdravniki vabljeni na ta pogajanja. V tem kontekstu je očitala FIDESu: »Pogajanj ne želite, torej izsiljujete in se ne pogovarjate.«

Naslednji dan je vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Jakob Počivavšek v Odmevih dne 22.09.2022 povedal, da beseda o tem, ali se bo strop, ki ga je mogoče doseči z napredovanji, odpravil ali zgolj zvišal, na pogajanjih še ni tekla in da bodo to reševali še do ponedeljka.

V sindikatu FIDES smo prepričani, da je stavka skrajni ukrep, ki se mu je mogoče z vsebinskimi in iskrenimi pogajanji o stavkovnih zahtevah izogniti. Zato verjamemo, da tovrstni (ne)namerni spodrsljaji ne koristijo nikomur in so destruktivni za nadaljevanje pogajalskega procesa.

22/11/2022

Glavni stavkovni odbor  FIDES se je na današnji seji seznanil s potekom pogajanj in rezultati ankete, izvedene med članstvom v zadnjih dneh.

Po oceni FIDES-ove pogajalske skupine so...

19/10/2022

Podpis zavezuje vlado, da bo resno pristopila h korenitim reformam in jih najkasneje do 1. aprila 2023 predstavila bolnikom, zdravnikom in drugim zaposlenim v zdravstvenem sistemu. "Vrsto let smo...