Glavni stavkovni odbor sprejel sklep o zamrznitvi splošne stavke zdravnikov in zobozdravnikov

Članice in člani glavnega stavkovnega odbora sindikata Fides so po včerajšnjih pogajanjih z vlado sprejeli sklep o zamrznitvi splošne stavke zdravnikov in zobozdravnikov ter pooblastili predsednika sindikata dr. Konrada Kuštrina za podpis stavkovnega sporazuma z vlado.

Glavni stavkovni odbor je odločil, da se stavkovne aktivnosti v času od 22. novembra do 23. januarja 2017 ne izvajajo ter da se glavni stavkovni odbor in stavkovni odbori po enotah sindikata ne razrešijo.

Članice in člani glavnega stavkovnega odbora Fides so izrazili zadovoljstvo s sprejetimi normativi in standardi, ki pomenijo več časa, ki ga bo imel zdravnik za bolnika. Podpisniki sporazuma se namreč strinjajo, da se potrdi standarde in normative iz Modre knjige standardov in normativov zdravnikov in zobozdravnikov, s ciljem kadrovskega načrtovanja in doseganja povprečja števila zdravnikov v državah EU.

Glavni stavkovni odbor je tudi zadovoljen, da so se podpisniki sporazuma dogovorili, da se nemudoma nadaljujejo pogajanja za sklenitev aneksa h kolektivni pogodbi zdravnikov in zobozdravnikov z zahtevo, da se prednostno uredi položaj specializantov in mladih specialistov. Njihov status namreč danes ni ustrezno urejen in naravnost sili mlade zdravnike k odhodu v tujino.

Članice in člani glavnega stavkovnega odbora Fides pričakujejo, da se bodo pogajanja in usklajevanja za izboljšanje zdravstvenega sistema nadaljevala v najkrajšem času.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

23/09/2022

Opozarjamo na neusklajenost navedb ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik s pojasnili drugih pogajalskih partnerjev.

Ministrica za javno upravo je v Odmevih 21.09.2022 navedla, ...

22/09/2022

 

19. oktober ni dan upora proti eni vladi ali enemu ministru. Je zadnje in najbolj kritično opozorilo ob očitnih znakih dokončnega razpada javnega zdravstva.

...