FIDES: Zavržno je, da se situacijo v DSO-jih v času krize uporablja izključno za politično obračunavanje

V FIDES-u odločno protestiramo zoper poskuse diskreditacije zdravnikov in drugega zdravstvenega osebja v DSO-jih v času krize. Obsojamo vpletanje politike v strokovno-etična vprašanja.  Predvsem pa ocenjujemo kot zavržno da se situacijo v DSO-jih, ki je zaradi ignorance politike do sistemske ureditve tega področja s sprejemom zakona o dolgotrajni oskrbi v času epidemije postala rak rana našega sistema, zdaj uporablja izključno za politično obračunavanje.

Kot opozarja stroka je bila obravnava starostnikov v domovih za starejše med epidemijo covida-19 pravilna, odločitve o napotitvah v bolnišnice pa pretehtane in sprejete v luči največje koristi za oskrbovance.

Opravljeno delo naj se analizira predvsem tudi zaradi verjetnega drugega vala, ki se mu, kot opozarja stroka, vsaj v manjšem obsegu ne bomo izognili.

Konrad Kuštrin


 

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

24/11/2020

Nezaslišano je da smo v demokratični državi lahko priča tovrstnim dogodkom, ko se sredi epidemije samooklicani glasniki ljudstva  na tako primitiven način znašajo nad direktorjem nacionalnega...

06/11/2020

Koordinacija zdravniških organizacij, Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije in Zdravstveni svet vabijo vse zdravnike in medicinske sestre, ki trenutno še niso aktivno vključeni v delo v...