Bolniki in zdravniki smo žrtve istega sistema.

Kot odgovorni nosilec zdravstvene dejavnosti si želim, da bi mi bilo omogočeno opravljati  poslanstvo zdravnika v sistemu, v katerem bo dovolj strokovno usposobljenega kadra za prijazno in varno oskrbo bolnikov in v katerem bo vsem državljankam in državljanom zagotovljena ustavna  pravica do zdravstvenega varstva. Zato čutim dolžnost, da pozovem državo k  aktivnemu reševanju perečih problematik, ki se odražajo v njenem odnosu  do pomena in vrednotenja zdravniškega dela.

DOVOLJ MI JE životarjenja v sistemu, v katerem  je mehanizem določanja plač po Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju neposredna ovira za učinkovito nagrajevanje strokovnega zdravstvenega kadra in s tem ovira za učinkovito zagotavljanje pravice državljank in državljanov do zdravstvenega varstva.

DOVOLJ MI JE, da se vsak dan sprašujem, ali si Slovenke in Slovenci ne zaslužimo ustreznega števila strokovno usposobljenih, zadovoljnih in primerno plačanih zdravnic in zdravnikov v javnem zdravstvu.

DOVOLJ MI JE, da že leta in leta zdravniki in zdravstveni sodelavci preko meja svojih moči držimo javno zdravstvo pokonci. V nedogled ne bo šlo. Zdravnice in zdravniki smo izčrpani in izgoreli, zdravstvo pa vse bolj na kolenih.

DOVOLJ NAM JE.

22/11/2022

Glavni stavkovni odbor  FIDES se je na današnji seji seznanil s potekom pogajanj in rezultati ankete, izvedene med članstvom v zadnjih dneh.

Po oceni FIDES-ove pogajalske skupine so...

19/10/2022

Podpis zavezuje vlado, da bo resno pristopila h korenitim reformam in jih najkasneje do 1. aprila 2023 predstavila bolnikom, zdravnikom in drugim zaposlenim v zdravstvenem sistemu. "Vrsto let smo...