24.05.2023| S skrivalnicami ne bomo rešili javnega zdravstva.

V FIDES-u smo presenečeni nad novico v medijih, da pogajanj o zdravstvenem plačnem stebru, ki bi po sklenjenih sporazumih čez dober mesec dni morala rezultirati v zakonski rešitvi novega plačnega sistema, ne bo več vodil zdravstveni minister, ki je tudi podpredsednik vlade.

Po preložitvi pogajanj, ki smo jih ob pojasnilu ministra, da išče mandat vlade za nadaljevanje pogajanj, sprejeli z razumevanjem, ostajamo še brez odgovora glede samega datuma nadaljevanja pogajanj o zdravstvenem plačnem stebru.

V kolikor informacije v medijih držijo, razumemo to kot nezaupnico ministru. Glede na dinamiko dosedanjih pogajanj in novih okoliščin, s katerimi smo seznanjeni preko medijev, dvomimo, da ima vlada iskren namen reševati  krizo  javnega zdravstvenega sistema.

Skladno s podpisanima sporazumoma zahtevamo takojšnje nadaljevanje pogajanj o zdravstvenem plačnem stebru s kompetentnimi sogovorniki na vladni strani, ki jim je zaupano vodenje zdravstvenega resorja.  

Z nastalo situacijo bomo seznanili Glavni odbor na seji dne 06.06.2023.

 

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

21/02/2024

V časopisu Primorske novice je bil 19. februarja 2024 objavljen članek z naslovom “Preveriti reprezentativnost Fidesa in ga ukiniti”.

V FIDES-U zaradi zagotavljanja objektivne in...

21/02/2024

Stavke navadno razsuvajo kapitalisti in zastopniki privilegijev dobro situiranih manjšin, ne ljudstvo, ugotavlja članica predsedstva SD, Sonja Lokar v svojem nesramnem komentarju o zdravnikih, z...