23.08.2016 -Odziv FIDES-a ob novici o tragičnem dogodku v SB Izola

Novica o tragičnem dogodku v bolnišnici Izola nas je v FIDES-u zelo prizadela.

Soočeni smo z žalostnim dejstvom, da smo tisti, ki smo si za poklicno pot izbrali skrb za zdravje in varnost državljanov izpostavljeni vse hujšim grožnjam in napadom.

Skoraj vsa leta od osamosvojitve dalje politiki državljanom obljubljajo pravice iz zdravstvenega zavarovanja, ki jih žal ni mogoče uresničiti. Nezadovoljstvo uporabnikov je posledično usmerjeno v zdravnike in druge zdravstvene delavce, ki dnevno prihajamo v stik s pacienti. Po drugi strani nekateri mediji v službi politike ali kapitala, prikazujejo zdravnike kot dvoživke, dobičkarje in ljudi, ki jim je misel na dobro bolnikov zadnja stvar. Posledično se nezadovoljstvo uporabnikov zdravstvenih storitev usmerja na zdravnike, saj smo dolžni bolnikom povedati vso resnico.

Skrajni čas je, da se tisti, ki to ozračje vzdržujejo in tisti, ki pri tem asistirajo, zamislijo nad stanjem duha v družbi.

Družini umrlega kolega in svojcem pokojnega policista izrekamo iskreno sožalje, zdravnikom v SB Izola pa solidarnost.

Konrad Kuštrin, l.r.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

05/06/2019

Glavni odbor sindikata FIDES izraža podporo Sindikatu policistov Slovenije in njihovemu predsedniku, mag. Kristjanu Mlekušu, v njihovih prizadevanjih za izboljšanje delovno-pravnega položaja...

30/05/2019

Objavljamo odziv FIDES-a na novico: https://www.delo.si/novice/slovenija/zdravnik-bo-lahko-od-sobote-dalje-odslovil-pacienta-189723.html?fbclid=...