19.07.2023| Vladni umik financiranja nove infekcijske klinike v Mariboru - Skrajni čas je, da se politika neha delati norca iz bolnikov in zaposlenih zdravstvenih delavcev!

Ob novici glede vladne odločitve, da iz sredstev za okrevanje in odpornost, umakne projekt izgradnje nove infekcijske klinike v Mariboru, v FIDES-u ocenjujemo, da javno zdravstvo ni prioriteta Vlade in da evropska sredstva, ki so na voljo, ostajajo neizkoriščena.

Razočaranje in zaskrbljenost vseh zaposlenih, posebno pa še infektologov nad odločitvijo vlade je še kako upravičeno in razumljeno.

V FIDES-u se ne moremo načuditi dejstvu, da je javno zdravstvo glavna prioriteta le za namene pridobivanja političnih točk, v fazi izvedbe in dejanj pa kot ničkolikokrat doslej, porinjeno v ozadje.

Neverjetno se zdi, s kakšno ležernostjo se pod krinko izgovorov in iskanja krivcev poseže v projekt  izgradnje nove, nujno potrebne infekcijske klinike za celotno severovzhodno Slovenijo, kar gre v prvi vrsti na škodo vseh državljanov oz. bolnikov tega področja.

Kako naj bolniki in zaposleni v zdravstvu še verjamejo Vladi, da bo sposobna izpeljati zdravstveno reformo, če je že izgradnja nove stavbe infekcijske klinike tak problem. Skrajni čas je, da se politika neha delati norca iz bolnikov in zaposlenih zdravstvenih delavcev!

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

21/02/2024

V časopisu Primorske novice je bil 19. februarja 2024 objavljen članek z naslovom “Preveriti reprezentativnost Fidesa in ga ukiniti”.

V FIDES-U zaradi zagotavljanja objektivne in...

21/02/2024

Stavke navadno razsuvajo kapitalisti in zastopniki privilegijev dobro situiranih manjšin, ne ljudstvo, ugotavlja članica predsedstva SD, Sonja Lokar v svojem nesramnem komentarju o zdravnikih, z...