14.03.2023 |Glavna naloga FIDES-a ostaja ohranitev javnega zdravstva

Člani sindikata FIDES so se na XXIX. letni volilni konferenci uvodoma zahvalili dolgoletnemu predsedniku sindikata Konradu Kuštrinu za neprecenljivi prispevek k izboljšanju položaja javnega zdravstva in zdravništva v družbi. Na čelu sindikata je bil sedem zaporednih mandatov od leta 1994, zato je danes prejel najvišje priznanj za življenjsko delo – imenovan je bil za častnega člana FIDESa.

Prelomne trenutek v zgodovini FIDES-a so v zahvalo dr. Kuštrinu na konferenci obeležili  pomembni obrazi slovenskega zdravništva, predstavniki zdravniških organizacij, ki so skozi zgodovino delovanja FIDES-a zaznamovali njegovo pot.

Z današnjim dnem FIDES dobiva novo vodstvo, 26-članski glavni odbor in novega predsednika: Damjana Polha, zdravnika SB Izola in dolgoletnega člana glavnega odbora in podpredsednika FIDES.

Osnoven in nujen cilj je ohranitev javnega zdravstva, je ob izvolitvi povedal predsednik FIDES Damjan Polh.  »Trenutno potekajo pogajanja – osredotočeni smo na plačni sistem, saj moramo urediti konkurenčne delovne pogoje, če želimo ohraniti preostale zdravnike v javnem zdravstvenem sistemu. Za mene pomeni vodenje sindikata velik izziv in zelo odgovorno nalogo. Stopiti v čevlje bivšega predsednika Konrada Kuštrina je težko. Trudil pa se bom po vseh močeh, da bo prenos čim lažji,« je po izvolitvi povedal predsednik sindikata FIDES Damjan Polh.

Polh verjame, da bodo pogovori z vlado uspešni. »V podporo sta nam dva sporazuma, oba sta dobra podlaga za pogajanja. Pogajalska skupina ostaja enaka, nimam nobene namere, da bi jo spreminjal. Verjamem, da se bomo jutri v enaki sestavi pogovarjali s predstavniki ministrstva za zdravje in javno upravo,« napoveduje novi predsednik.

Člani sindikata so na letni konferenci novemu vodstvu naložili realizacijo obeh podpisanih sporazumov med Vlado in FIDES-om brez odstopanja v vsebinah in časovnici, ki so ključnega pomena za ohranitev javnega in državljanom dostopnega zdravstvenega sistema.

Kaj Fides zagotavlja članom

Obvestila

21/02/2024

V časopisu Primorske novice je bil 19. februarja 2024 objavljen članek z naslovom “Preveriti reprezentativnost Fidesa in ga ukiniti”.

V FIDES-U zaradi zagotavljanja objektivne in...

21/02/2024

Stavke navadno razsuvajo kapitalisti in zastopniki privilegijev dobro situiranih manjšin, ne ljudstvo, ugotavlja članica predsedstva SD, Sonja Lokar v svojem nesramnem komentarju o zdravnikih, z...