Pravna pomoč

Pravna pomoč obsega ustno ali pisno svetovanje, sestavljanje ugovorov in zahtevkov za varstvo pravic ter neposredno zastopanje pred organi delodajalca, sodišči in drugimi organi v primerih in postopkih, ki izhajajo iz dela in delovnega razmerja. Pravna pomoč je zagotovljena zgolj preko pooblaščenega pravnega svetovalca oziroma odvetnika/odvetnikov FIDES.

Pravno pomoč stopenjsko zagotavlja:

1. osnovna oz. regijska sindikalna enota.
  2. Glavni odbor.

Član se mora za koriščenje pravne pomoči najprej obrniti na osnovno ali regijsko enoto sindikata in pridobiti soglasje sindikalnega zaupnika za koriščenje le-te. Član, ki ni vključen v nobeno osnovno enoti sindikata, se mora za koriščenje pravne pomoči s pisno vlogo obrniti na tajništvo FIDES. (info@sindikatfides.si).

Od vzpostavitve intranetnega potala FIDES, člani koristijo pravno pomoč  (za pisna mnenja)  preko modula: PRAVNA POMOČ.

Osebno svetovanje pri pravnem svetovalcu FIDES na sedežu FIDES, Dunajska 162, 1000 Ljubljana je možno po predhodni najavi v tajništvu FIDES na Tel.: +386 (0)1 43 25 028, +386 (0)1 43 01 914 ali na info@sindikatfides.si, kjer Vam bomo rezervirali prvi razpoložljiv termin.

20/10/2017

Evropska federacija zdravniških sindikatov (FEMS, www.fems.net) je 20. oktober 2017 razglasila za akcijski dan evropskih zdravnikov (Action Day) s sloganom »LET'S DEFEND...

28/09/2017

Glavni stavkovni odbor je na  seji dne 28.09.2017 sprejel sklep o nadaljevanju stavkovnih aktivnosti v okviru splošne stavke zdravnikov in zobozdravnikov z dnem 27.11.2017 od 7:00 ure dalje.