Pravna pomoč

Pravna pomoč obsega ustno ali pisno svetovanje, sestavljanje ugovorov in zahtevkov za varstvo pravic ter neposredno zastopanje pred organi delodajalca, sodišči in drugimi organi v primerih in postopkih, ki izhajajo iz dela in delovnega razmerja. Pravna pomoč je zagotovljena zgolj preko pooblaščenega pravnega svetovalca oziroma odvetnika/odvetnikov FIDES.

Pravno pomoč stopenjsko zagotavlja:

1. osnovna oz. regijska sindikalna enota.
  2. Glavni odbor.

Član se mora za koriščenje pravne pomoči najprej obrniti na osnovno ali regijsko enoto sindikata in pridobiti soglasje sindikalnega zaupnika za koriščenje le-te. Član, ki ni vključen v nobeno osnovno enoti sindikata, se mora za koriščenje pravne pomoči s pisno vlogo obrniti na tajništvo FIDES. (info@sindikatfides.si).

Od vzpostavitve intranetnega potala FIDES, člani koristijo pravno pomoč  (za pisna mnenja)  preko modula: PRAVNA POMOČ.

Osebno svetovanje pri pravnem svetovalcu FIDES na sedežu FIDES, Dunajska 162, 1000 Ljubljana je možno po predhodni najavi v tajništvu FIDES na Tel.: +386 (0)1 43 25 028, +386 (0)1 43 01 914 ali na info@sindikatfides.si, kjer Vam bomo rezervirali prvi razpoložljiv termin.

26/07/2017

Koordinacija zdravniških organizacij, katere članice so Zdravniška zbornica Slovenije, Slovensko zdravniško društvo, Fides in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije,...

29/06/2017

»Pri spreminjanju zakona je potrebno doseči konsenz, ki bo ponujal več rešitev kot vprašanj in bo bolj varen in učinkovit za bolnike.«